Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια
- ½ ποτήρι κρασιού ούζο
- 1 λεμόνι (το χυμό του)
- ½ ποτήρι κρασιού νερό
- αλεύρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε και χωρίζουμε το σώμα απ᾿ τα κεφάλια. Στη συνέχεια, τα μαρινάρουμε βάζοντας τα σε ένα μπολ που έχουμε ρίξει το λεμόνι, το ούζο, το αλάτι, το νερό και τα αφήνουμε σκεπασμένα με διαφανή μεμβράνη 5 ώρες στο ψυγείο. Μόλις είναι έτοιμα τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε σε αποροφητικό χαρτί. Τέλος τα αλευρώνουμε ένα-ένα και απο τις δύο πλευρές και τα τηγανίζουμε ώσπου να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε με λεμόνι.