Συνταγές Μαγειρικής

150223-kalamarakia-syntagi

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • ½ ποτήρι κρασιού ούζο
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • ½ ποτήρι κρασιού νερό
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε και χωρίζουμε το σώμα απ᾿ τα κεφάλια. Στη συνέχεια, τα μαρινάρουμε βάζοντας τα σε ένα μπολ που έχουμε ρίξει το λεμόνι, το ούζο, το αλάτι, το νερό και τα αφήνουμε σκεπασμένα με διαφανή μεμβράνη 5 ώρες στο ψυγείο. Μόλις είναι έτοιμα τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε σε αποροφητικό χαρτί. Τέλος τα αλευρώνουμε ένα-ένα και απο τις δύο πλευρές και τα τηγανίζουμε ώσπου να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε με λεμόνι.

Φαγητό, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia 160403

Latest Post Φαγητό