Υλικά
- 500 γραμ. ξερά φασόλια μέτρια
- 3 ντομάτες ώριμες
- 2 καρότα
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 3 κλωνάρια σέλινο
- 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
- 1 κοκκινη καυτερή πιπεριά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλαμε νερό που να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Βάζουμε ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα ανακατεύουμε τα αφήνουμε λίγο να ροδίσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε τα φασόλια, τη ντομάτα, τον πελτέ, το σέλινο, την πιπεριά ,το πιπέρι, το αλάτι και συμπληρώνουμε με νερο μέχρι να καλυφτούν όλα τα υλικά. Σιγοβράζουμε τα φασόλια για 45 λεπτά περίπου μέχρι να βράσουν και να χυλώσουν.