Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 200 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
- 300 γραμμάρια ανθότυρο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2/3 κούπας τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 2/3 κούπας τσαγιού γάλα
- 2/3 κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
- 2/3 κούπας τσαγιού σόδα αναψυκτικό
- 4 αυγά
Εκτέλεση:
Αρχικά βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι με το μπεικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη φέτα καιτο ανθότυρο και τα πιέζουμε με ένα πιρούνι (ή με το χέρι) για να γίνει τρίμμα.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα φύλλο χωρίς να τα βουτυρώσουμε τα στρώνουμε στη φόρμα και ρίχνουμε απλώνουμε λίγο από τη γέμιση με τα τυριά. Το φύλλο που προεξαίχει το τσαλακώνουμε μέσα στη φόρμα και από πάνω τοποθετούμε το επόμενο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας.Μόλις τοποθετήσουμε και το τελευταίο φύλλο, παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και τη σόδα τα ανακατεύουμε και τα αραδιάζουμε στη φόρμα μας. Την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου. Το τελευταίο δεκάλεπτο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήιμο.Η συγκεκριμένη πίτα γίνεται πεντανόστιμη και υπάρχουν πολλές παραλλαγές που θα τις αναρτήσουμε σε επόμενες συνταγές.
Καλή σας όρεξη...