Ήρθε η ώρα να φτοιάξετε την δική σας βασιλόπιτα. Σας έχουμε μια νόστιμη κι εύκολη συνταγή...
Υλικά
- 1/2 κούπα μαργαρίνη
- 1/2 κούπες ζάχαρη
- 6 αβγά
- 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ξύσμα πορτοκαλιού χυμό από ένα πορτοκάλι
- 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Στη συνεχεία χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρι να ασπρίσουν και στη συνεχεία τοποθετούμε ένα ένα τα αυγά. Αφού τα χτυπήσουμε πέντε λεπτά περίπου τοποθετούμε το ξύσμα από το πορτοκάλι μας. Και σιγά σιγά το αλεύρι με το χυμό από το πορτοκάλι μας. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε 2 κροταλίες της σούπας αλεύρι και βάζουμε μέσα τα καρυδιά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Έπειτα ρίχνουμε και αυτά στο παραπάνω μίγμα και είμαστε έτοιμοι για το ψήσιμο.
Βάζουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι και καλά αλευρωμένο και το ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. Για να είμαστε σίγουροι ότι ψήθηκε βυθίζουμε ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό χωρίς ίχνη ζύμης τότε η βασιλόπιτα είναι έτοιμη. Στη συνεχεία Αναποδογυρίζουμε την βασιλόπιτα στην πιατέλα μας, βάζουμε μέσα σε ένα σημείο ένα νόμισμα τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο και την αναποδογυρίζουμε με την καλή πλευρά προς τα επάνω και είμαστε έτοιμη αφού κρυώσει λίγο να την πασπαλίσουμε με τη ζάχαρη αχνή. Αν θέλουμε βάζουμε και κάποια διακοσμητικά που κυκλοφορούν σε πληθώρα στο εμπόριο.