Κατασκευές - DIY

150216-kataskeues-ipothalassio-restaurant-golamia1

Το όνομά του είναι Ithaa, που σημαίνει "μητέρα του μαργαριταριού», είναι το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο στον κόσμο. Βρίσκεται στα 5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στο Conrad Maldives Rangali Island στη Δημοκρατία των Μαλδίβων. Είναι ιδέα της εταιρίας MJ Murphy Ltd, ειδική σε θέματα σχεδιασμού με έδρα τη Νέα και είναι τώρα η ιδιοκτησία του Hilton Maldives Resort & Spa.

Το σύνολο του έργου κόστισε περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια και είχε το σκοπό της αποκατάστασης του Rangalifinolhu νησί σε τουριστικό attraction.Πόλος έλξης είναι η υποβρύχια 180 μοιρών πανοραμική θέα πάνω από έναν κοραλλιογενή ύφαλο. Το αρχικό σχέδιο για το εστιατόριο ήταν να έχει κάθετα τοιχώματα και γυάλινα παράθυρα, αλλά αργότερα το προτίμησαν την σήραγγα με καμπύλα τοιχώματα, επειδή οι καμπύλες γραμμές δίνουν την εντύπωση της ρευστότητας, που συνδέει τον θεατή με την πανοραμική θέα στη θάλασσα.

Η πραγματοποίηση του σχεδίου ήταν αρκετά δύσκολη μιας και το βάρος του νερού είναι τεράστιο, όμως άξιζε τον κόπο. Με περιορισμένο χώρο 45 τετραγωνικών μέτρων και χωρητικότητας 14 ατόμων, αυτό το αποκλειστικό εστιατόριο μπορεί να σας προσφέρει μια μεγάλη μοναδική εμπειρία, αλλά βιαστείτε γιατί το κτίριο βρίσκεται σε ένα ακραίο περιβάλλον. Η δομή αντέχει στις μεγάλες δυνάμεις λόγω του όγκου του νερού έτσι ώστε η διάρκεια ζωής του εστιατορίου εκτιμάται να είναι περίπου 20 χρόνια.

Όλα φαίνονται απίστευτα, φυσικά, αλλά μπορείτε να φανταστείτε πώς θα αισθάνεστε όταν τρώτε μέσα σ’ αυτό; Συνολικά, αυτό το κτίριο δεν μας εκλήσει για το σχήμα ή τα υλικά που κατασκευάστηκε αλλά για το ότι  είναι χτισμένο σε ένα νέο περιβάλλον για αυτό το είδος των κτιρίων, και αυτό μοιάζει με ένα μικρό βήμα προς ένα νέο είδος αρχιτεκτονικής.
Σκεφτείτε το!

150216-kataskeues-ipothalassio-restaurant-golamia2

150216-kataskeues-ipothalassio-restaurant-golamia3

150216-kataskeues-ipothalassio-restaurant-golamia4

150216-kataskeues-ipothalassio-restaurant-golamia5

150216-kataskeues-ipothalassio-restaurant-golamia6

150216-kataskeues-ipothalassio-restaurant-golamia7

Source:

Ιδέες, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia

Latest Post Ιδέες