Κατασκευές - DIY

Καθώς ο χρόνος που περνάμε με το παιδί μας μπορεί να είναι περιορισμένος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά και άλλων «σκοτούρων», θέλουμε τουλάχιστον ο χρόνος αυτός να είναι ποιοτικός. Το να δημιουργούμε καλλιτεχνίες με το παιδί μας μπορεί να δημιουργήσει αναμνήσεις ζωής, εξασκώντας ταυτόχρονα τις διανοητικές λειτουργίες του παιδιού μας.

Συγκεκριμένα, ειδικοί έχουν καταλήξει στο ότι η ενασχόληση με την τέχνη και τη δημιουργία χειροτεχνιών συμβάλει στον καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στο δεξί και το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου, ο οποίος με τη σειρά του συνεισφέρει στη γνωσιακή και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, αλλά και τη συναισθηματική του νοημοσύνη.

Αλλά ακόμα κι αν δεν είστε ο πλέον καλλιτεχνικός τύπος, επιλέξαμε για σας 5 ιδέες για χειροτεχνίες που δεν απαιτούν περίπλοκα υλικά και μπορεί να γίνουν σε λιγότερο από μισή ώρα, ακόμα και για τα πιο ανυπόμονα παιδιά!

Μίνιονς από ρολό χαρτιού τουαλέταςΤι θα χρειαστείτε: χάρτινο ρολό από χαρτί τουαλέτας, νερομπογιές, χαρτί γκοφρέ(για τα μαλλιά)

Πώς θα τις φτιάξετε: βάφετε πάνω στο ρολό με νερομπογιές το κοστούμι του και σχηματικά το πρόσωπό του και προσθέτετε με κομμένο σε λεπτές λωρίδες χαρτί γκοφρέ, τα μαλλιά του.

Αστείες φιγούρες από... αυγάΤι θα χρειαστείτε: αυγά, χρωματιστά λαστιχάκια, πλαστικά καπάκια, χρωματιστά καλαμάκια, μαύρο χαρτόνι, νερομπογιές, κόλλα stick, ψαλίδι

Πώς θα τις φτιάξετε: βάφετε με νερομπογιά το κάτω μέρος του αυγού ώστε να δίνει την εικόνα ρούχου της φιγούρας μας. Περνάτε στο πάνω μέρος του αυγού το λαστιχάκι και κολλάτε πάνω του το πλαστικό καπάκι και το κομμένο καλαμάκι, με τρόπο που η γωνία του να φτάνει στο ύψος του «ρούχου» της φιγούρας μας. Ζωγραφίζουμε τα ματάκια πάνω στο καπάκι, και κόβουμε μικρά κομμάτια από το χαρτόνι με τρόπο που να μοιάζουν με βατραχοπέδιλα. Ο αυγουλένιος δύτης, είναι έτοιμος!

Χάρτινο μανιταρόσπιτοΤα παιδιά σας μπορούν να ζωντανέψουν ιστορίες από τα στρουμφάκια με αυτό το μανιταρόσπιτο.

Τι θα χρειαστείτε: χάρτινο κύπελο, ψαλίδι, νερομπογιές, αυτοκόλλητα, χάρτινο βαθύ πιατάκι, λευκά στρογγυλά αυτοκόλλητα, κόλλα stick

Πώς θα το φτιάξετε: Γυρίστε το κύπελλο ανάποδα και σχηματίστε με το ψαλίδι μία μικρή πόρτα. Ζωγραφίστε παράθυρα και λουλούδια ή εναλλακτικά διακοσμήστε το σπίτι με διάφορα αυτοκόλλητα. Στη συνέχεια βάψτε το εξωτερικό τμήμα του πιάτου στο χρώμα που επιθυμείτε. Όταν στεγνώσει κολλήστε τα λευκά αυτοκόλλητα ή χρησιμοποιείστε λευκό χρώμα για να μοιάζει με τη σκεπή μανιταρόσπιτου. Κολλήστε τη ‘σκεπή’ στη βάση του σπιτιού.

Χάρτινα λουλούδιαΤι θα χρειαστείτε: ξυλάκια παγωτού, χαρτόνι, χάρτινες βάσεις για cupcakes, κουμπιά, αυτοκολλητάκια, βαμβάκι (για χρήση αναλόγως του πόσο ευφάνταστα θέλετε να τα κάνετε), νερομπογιά

Πώς θα τα φτιάξετε: βάφετε τα ξυλάκια του παγωτού στο χρώμα της αρεσκείας σας και περιμένετε να στεγνώσουν. Κολλάτε από πάνω τις βάσεις των cupcakes. Κολλάτε στο κέντρο τους κουμπιά σαν «γύρη» και στολίζετε το λουλούδι είτε με βαμβάκι, είτε με αυτοκόλλητα, είτε με χρωματιστά πέταλα που θα έχετε κόψει από άλλο χρώμα χαρτονιού. Στο τέλος κόβετε σε πράσινο χρώμα τα φύλλα του λουλουδιού και τα κολλάτε στο ξυλάκι.

Χαρταετοί μινιατούρεςΤι θα χρειαστείτε:
καλαμάκια (που δε λυγίζουν), χαρτί γκοφρέ, ψαλλίδι, κόλλα υγρή, σπάγγο

Πώς θα τους φτιάξετε: απλώνετε σε μία μεγάλη επιφάνεια από γκοφρέ χαρτί τα καλαμάκια με τέτοιο τρόπο ώστε για κάθε χαρταετό να σχηματίζουμε έναν σταυρό (το οριζόντιο τμήμα του σταυρού πρέπει να είναι πιο μικρό από το κάθετο). Στη συνέχεια ενώνουμε με άλλα καλαμάκια τις τέσσερις άκρες του σταυρού, με κόλλα. Κόβουμε γκοφρέ χαρτί στο ανάλογο μέγεθος σε σχήμα ρόμβου, και κολλάμε από πάνω και άλλα κομμάτια από χαρτί, αναλόγως του πόσο πολύχρωμο θέλουμε να φτιάξουμε τον χαρταετό μας. Κολλάμε στην άκρη του τον σπάγγο και δένουμε άλλα κομμάτια από χαρτί τα οποία τα έχουμε κόψει πρώτα σε ροδέλες για να σχηματίσουν την «ουρά» του χαρταετού μας.

Πηγή: Mama365

Ιδέες, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia

Latest Post Ιδέες