Κατασκευές - DIY

Μόνο μια μέρα έμεινε για τη Μεγάλη Παρασκευή και την καθιερωμένη περιφορά του Επιταφίου. Ενώ εμείς μπαίνουμε εύκολα στο πνεύμα των ημερών, το ίδιο δεν ισχύει απαραίτητα για τα παιδιά που θεωρούν την επίσκεψη στην εκκλησία και ό,τι άλλο συνεπάγονται αυτές οι κατανυκτικές μέρες, σαν αγγαρεία.

Για να τα… δελεάσετε λίγο παραπάνω και να σας ακολουθήσουν χωρίς παράπονο στον Επιτάφιο, μπορείτε να φτιάξετε μαζί το φαναράκι που θα κρατήσουν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Γι’ αυτό, τρέξτε στο κοντινό σας βιβλιοπωλείο και προμηθευτείτε με τα υλικά που σας λείπουν.

Πώς να φτιάξετε με το παιδί ένα φαναράκι για τον Επιτάφιο
Υλικά

Ένα ψηλό, γυάλινο βάζο Πολύχρωμες χαρτοπετσέτες κομμένες σε μικρά τετράγωναΥγρή κόλλα
Κόλλα χειροτεχνίας ή ντεκουπάζ
Χοντρό πινέλο
Σύρμα χειροτεχνίας
Ξύλινες χάντρες με τρύπα στη μέση
Ένα κερί

Εκτέλεση

1. Με την απλή κόλλα, στερεώστε στην εξωτερική πλευρά του βάζου τα πολύχρωμα τετράγωνα από τις χαρτοπετσέτες.2. Στη συνέχεια και αφού στεγνώσει καλά η κόλλα, περάστε από πάνω τους με το πινέλο μια στρώση από την ειδική κόλλα για χειροτεχνίες/ ντεκουπάζ.3. Έπειτα, περάστε μέσα απ’ το σύρμα τις χάντρες (κατά προτίμηση σε διαφορετικά χρώματα για πιο «χαρούμενο» αποτέλεσμα). Υπολογίστε, όμως, ότι πρέπει ν' αφήσετε ένα κομμάτι του να περισσεύει για το επόμενο βήμα...4. Λυγίστε τη μια άκρη του (όπως φαίνεται στη φωτογραφία)  για να σχηματιστεί ένα πιαστράκι. Δέστε το γύρω από το πάνω μέρος του βάζου και περάστε μέσα από την εσοχή την άλλη άκρη του.Πάρτε ένα άλλο κομμάτι σύρμα και κάντε ένα όσο το δυνατόν πιο σφιχτό κόμπο (μια πένσα μπορεί να σας βοηθήσει) για να φτιάξετε το «χερούλι».Και το χερούλι είναι έτοιμο!5. Στο τέλος, βάλτε το κερί στη βάση του βάζου. Για να μην μετακινείται, μπορείτε να το κολλήσετε στον πάτο του με κόλλα σιλικόνης.Καλή Ανάσταση!
Πηγή: Mama365

Ιδέες, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia

Latest Post Ιδέες