Tattoo

Ένας 31χρονος από την Ισπανία παράκουσε τη συμβουλή του καλλιτέχνη που του χτύπησε τατουάζ να αποφύγει το μπάνιο στη θάλασσα για 2 εβδομάδες και έχασε τη ζωή του.

Όσοι έχουν κάνει τατουάζ γνωρίζουν πως τις πρώτες δύο εβδομάδες απαγορεύεται να κολυμπήσουν στη θάλασσα, ενώ καλό είναι να μην το δει ο ήλιος. Η τραγική ιστορία ενός 31χρονου από την Ισπανία έρχεται να επαληθεύσει γιατί αυτές οι συμβουλές είναι σωτήριες.

Όλα τα παραπάνω φαίνεται πως αγνόησε ένας 31χρονος άνδρας ο οποίος «χτύπησε» ένας καινούργιο τατουάζ και παρά το γεγονός πως είχε ενημερωθεί για τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει μια βουτιά στη θάλασσα εκείνος έκανε το ακριβώς αντίθετο.

Ειδικότερα, ο άτυχος νεαρός, μόλις πέντε ημέρες αφού είχε κάνει ένα τατουάζ, αποφάσισε να παρακούσει τον καλλιτέχνη που του το χτύπησε και να βουτήξει στα νερά του Κόλπου του Μεξικού. Όπως έγινε γνωστό, κατά το κολύμπι μολύνθηκε από το σαρκοβόρο βακτήριο vibrio vulnificus, το οποίο του έσκισε το δέρμα και τελικά τον οδήγησε στον θάνατο.

Ο 31χρονος αρχικά εμφάνισε πυρετό, παρουσίασε κρυάδες και κοκκινίλες γύρω από το σημείο που είχε χτυπήσει το νέο του τατουάζ. Η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί εντόπισαν σημάδια σήψης και του χορήγησαν αντιβιοτικά, τα οποία εξουδετέρωσαν μόλις το 60% των βακτηριδίων. Τα ζωτικά του όργανα σταδιακά εγκατέλειπαν τον 31χρονο και χρειάστηκε να μπει σε τεχνική υποστήριξη.

Ο οργανισμός του έδειχνε να ανταποκρίνεται και μετά από δυο εβδομάδες, πήρε εξιτήριο. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ωστόσο, ο νεαρός υπέστη σηπτικό σοκ που είχε σαν αποτέλεσμα να «χάσει» τα νεφρά του. Οδηγήθηκε ξανά στο νοσοκομείο, όπου έδωσε δίμηνη μάχη να κρατηθεί στη ζωή αλλά τελικά απεβίωσε.

Ανοιχτή πληγή

Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς ότι τα τατουάζ -ειδικά τις πρώτες ημέρες- είναι ουσιαστικά ανοιχτές πληγές, εγκαύματα και χρειάζονται φροντίδα και χρόνο για να επουλωθούν σωστά.

Η θάλασσα περιλαμβάνει εκατομμύρια μικρόβια και μικροοργανισμούς που μπορούν να αποβούν ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Ένας από αυτούς είναι το βακτήριο vibrio vulnificus που στοίχισε τη ζωή στον 31χρονο Ισπανό. Ο μικροοργανισμός αυτός συναντάται κυρίως στο θαλασσινό νερό και προσβάλει τον άνθρωπο μέσω της κατανάλωσης ψαριών, οστρακοειδών ή μέσω ανοικτών πληγών στο δέρμα. Μπορεί να προκαλέσει σηψαιμία ή γαστρεντερικά προβλήματα και τα συμπτώματά του κυμαίνονται από διάρροια, πυρετό ή εμετό έως εξελκώσεις του δέρματος, υπέρταση και σοκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Φλόριντα των ΗΠΑ, περίπου το 50% των μολύνσεων από το σαρκοβόρο αυτό βακτήριο που σημειώνονται εξαιτίας δερματικών βλαβών είναι θανατηφόρα και συνήθως εμφανίζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου.
Πηγή: News247

Ιδέες, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia

Latest Post Ιδέες