Τεχνολογία

Από τότε που εμφανίστηκε στο κινηματογραφικό Back to the Future 2, το «hoverboard» αποτελεί ένα από τα τεχνολογικά όνειρα που βρίσκονται «τόσο κοντά αλλά τόσο μακριά».

Πολλοί είναι αυτοί που δουλεύουν πάνω στο αντικείμενο, με στόχο τη δημιουργία ενός πραγματικού hoverboard- και, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Gizmag, το ArcaBoard φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά από όλους, τη στιγμή που αντίστοιχες προσπάθειες μαγνητικών hoverboard από τη Hendo και τη Lexus έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις για να λειτουργούν.

Το ArcaBoard φέρεται να είναι ικανό να ίπταται σε ύψος 30 περίπου εκατοστών από κάθε επιφάνεια (τσιμέντο, άμμο ή νερό).Όπως αναφέρει το Gizmag, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να υποθέτει κανείς ότι είναι αληθινό (και όχι φάρσα όπως το 2014 με το HUVr από τους Κρίστοφερ Λόιντ και Τόνι Χοκ):

Η ρουμανική Arca άρχισε με συμβόλαια για δουλειά σε αερόστατα και πυραύλους για την στρατόσφαιρα για την κυβέρνηση της χώρας και την ESA. Έκτοτε έχει συμμετάσχει στο Lunar X Prize, κυκλοφορήσει εξελιγμένα drones και πρόσφατα μετακινηθεί στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, είναι επαρκώς «αληθοφανή», με 36 ηλεκτρικά στροφεία υψηλής ισχύος που παρέχουν ιπποδύναμη 272 αλόγων και ανυψωτική ισχύ 195 κιλών.

160103 magnitiki sanida 2

Οι μπαταρίες μπορούν να τροφοδοτήσουν όλη αυτή τη δραστηριότητα για μόλις έξι λεπτά στην «ελαφρή» έκδοση και τρία στην βαρύτερη – οπότε υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης πριν βγει κανονικά στους δρόμους (η μέγιστη ταχύτητά του είναι 20 χλμ/ ώρα).

Το ArcaBoard ελέγχεται είτε μέσω του σώματος του χρήστη είτε μέσω εφαρμογής Android ή iOS, που συνδέεται μέσω Bluetooth.0

Οι διαστάσεις του είναι 145x76x15 εκατοστά, οπότε είναι αρκετά ογκώδες, με βάρος 82 κιλά.

160103 magnitiki sanida 3

Το κόστος του είναι υψηλό (19.900 δολάρια) και χρειάζεται έξι ώρες επαναφόρτισης- εκτός και αν ο χρήστης αγοράσει το αξεσουάρ ArcaDock, που μειώνει τον χρόνο στα 35 λεπτά.

160103 magnitiki sanida 4

Βγαίνει σε μπεζ, μπλε και πράσινο

160103 magnitiki sanida 5

Οι δημιουργοί του το αποκαλούν η μεταφορά του μέλλοντος. Η εταιρεία δέχεται ήδη παραγγελίες και η διάθεση αναμένεται να αρχίσει τον Απρίλιο του 2016.

Δείτε το επισήμο video:

Πηγή: TiLesTwra

Οικογένεια, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia

Latest Post Οικογένεια