Home & Tips

150522 brpmikapragmata 1

Κάναμε την έρευνά μας και διαπιστώσαμε ότ τα βακτήρια συσσωρεύονται στα πιο απίθανα μέρη! Η βρωμιά κάνει πάρτυ όχι (μόνο) στην λεκάνη της τουαλέτας, στους κάδους απορριμάτων ή στο νεροχύτη, αλλά (και) σε μικροαντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και είναι φαινομενικά ακίνδυνα, όπως στα πόμολα, στο πληκτρολόγιο ή στην τσάντα σας! Δείτε τη λίστα με τα 10 πιο φοβερά και... βρωμερά αντικείμενα του σπιτιού:

Οδοντόβουρτσες

Τα μικρόβια μεταφέρονται καθημερινά από το στόμα σας στην οδοντόβουρτσά σας. Την ξεπλένετε ελαφρά και την αφήνετε να στεγνώσει στο υγρό –ή έστω νωπό μπάνιο- όπου αερομεταφερόμενα βακτήρια προσκολλώνται στις τρίχες της. Ας μην πούμε άλλα.Το ζητούμενο είναι, οι οδοντόβουρτσες να πλένονται καλά και να αντικαθίστανται τουλάχιστον κάθε δύο μήνες.

150522 brpmikapragmata 1

Πετσέτες κουζίνας

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, σχεδόν το 90% των πανιών που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα φιλοξενούν πλήθος κολοβακτηριδίων. Δείτε εδώ πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τις πετσέτες κάθε χρήσης.

150522 brpmikapragmata 2

Σφουγγάρια

Οι συνθήκες υγρασίας στις οποίες «διαβιώνουν» τα σφουγγάρια σας ευνοούν την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας. Γι’ αυτό συνιστάται τακτική απολύμανσή τους σε αραιωμένη χλωρίνη ή τοποθέτηση στο πλυντήριο πιάτων.

150522 brpmikapragmata 3

Αλατοπίπερο

Απ’ τη μία δεν περιμένει κανείς να βρει το αλατοπίπερο σ’ αυτή τη λίστα κι από την άλλη, είναι απόλυτα λογικό: όλα τα μέλη της οικογένειας πιάνουν δεκάδες φορές την ημέρα το αλάτι και το πιπέρι. Τις περισσότερες δε φορές, τα χέρια είναι λερωμένα απ’ το εκάστοτε σπιτικό έδεσμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αντισηπτικά μαντηλάκια για να καθαρίσετε την αλατιέρα και το μύλο του πιπεριού από βακτήρια και λαδιές.

150522 brpmikapragmata 4

Πληκτρολόγιο


Έχει  υπολογιστεί πως το πληκτρολόγιο δίνει στέγη σε 200 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της λεκάνης της τουαλέτας –επειδή σπάνια καθαρίζεται. Επιπλέον: όσο αυξάνονται οι χρήστες του πληκτρολογίου, αυξάνονται και τα μικρόβια.

150522 brpmikapragmata 5

Τσάντες

Οι περισσότερες τσάντες αποτελούν καταφύγιο για χιλιάδες βακτήρια, δεδομένου ότι έχουν ταξιδέψει μαζί σας σχεδόν παντού και έχουν φιλοξενήσει από μπισκότα και σερβιέτες μέχρι λερωμένες πάνες και χαρτομάντιλα με μύξες. Το 20% των τσαντών που ελέγχθηκαν ήταν πιο βρώμικες από μια λεκάνη τουαλέτας.

150522 brpmikapragmata 6

Κουρτίνα μπάνιου


Η κουρτίνα, όπως και το "χαλάκι" της μπανιέρας, βρίσκονται πάντοτε σε όλες τις λίστες των πιο βρώμικων αντικειμένων του σπιτιού. Αίτια είναι (γι' ακόμη μία φορά) η υγρασία του μπάνιου.

150522 brpmikapragmata 7

Χαλιά και μοκέτες


Το νούμερο είναι τρομακτικό: 200.000 βακτήρια ανά τετραγωνικό εκατοστό κατοικοεδρεύουν στο μέσο χαλί/μοκέτα κάθε σπιτιού! Έχει, επίσης, υπολογιστεί ότι ένα σχετικά βρώμικο χαλί, μπορεί να είναι 4.000 φορές πιο βρώμικο από μια τουαλέτα.

150522 brpmikapragmata 8

Πόμολα


Όταν μπαίνετε στο σπίτι σίγουρα πλένετε τα χέρια σας, αλλά πριν μπείτε (και άρα πριν πλύνετε τα χέρια σας) πιάσατε το πόμολο της εξώπορτας, του δωματίου σας, του μπάνιου κ.ο.κ. Το ίδιο έκανε και ο καλός σας, η μαμά σας, τα παιδιά και όποιος άλλος παρήλασε από το σπίτι σας. Τα πόμολο δικαίως μπαίνουν στη λίστα με τα αντικείμενα-εστίες μικροβίων.

150522 brpmikapragmata 9

Τηλεκοντρόλ

Σκεφτείτε το: αυτές οι μικρές ηλεκτρικές συσκευές είναι προέκταση του χεριού κάθε μέλους της οικογένειας. Και είναι γνωστό ότι τα χέρια είναι η απόλυτη εστία μικροβίων.

150522 brpmikapragmata 10

Ιδέες, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia

Latest Post Ιδέες