Πολιτιστικά & Events

Με ελεύθερη είσοδο σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού. Η εβδομάδα ξεκινά με τρία γεγονότα. Το πρώτο είναι ότι μπαίνουμε στον Αύγουστο αύριο, το δεύτερο ότι μέχρι και την Παρασκευή η πλειονότητα των Ελλήνων φεύγει για διακοπές (ανάλογα τα οικονομικά του καθενός βέβαια και το τρίτο είναι ότι περιμένουμε με πως και πως τις Πανσελήνους, που κάνουν τη νύχτα μέρα.

Αυτές λοιπόν τις βραδιές της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου θα γιορτάσει και φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων. Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία θα ανοίξουν στο κοινό για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της Πανσελήνου, 93 χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιήσουν  δρώμενα (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών), ενώ άλλοι 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.
Η είσοδος σε όλους τους ανεξαιρέτως τους χώρους είναι ελεύθερη.

Δείτε όλη τη λίστα με τους ανοικτούς αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία:

 

null


Πηγή: News247

Ψυχαγωγία, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia

Latest Post Ψυχαγωγία