Πολιτιστικά & Events

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λαμίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΑΥΛΙΑΝΗΣ προκηρύσσουν τον 5ο ΟΡΕΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ μήκους 14900μ. με την ονομασία "ΦΙΛΟΚΤΗΤΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" στις 08/10/2017. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στον ορεινό όγκος της Οίτης με τόπο διεξαγωγής το χωριό Άνω Παύλιανη του Ν. Φθιώτιδος.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ελεύθερα αθλούμενοι, αθλητές συλλόγων στίβου, αθλητές ορειβατικών συλλόγων κ.λ.π. αρκεί να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
- Για άτομα κάτω των 18 ετών θα πρέπει η δήλωση να γίνει από τους γονείς του και να συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση αυτών.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η δήλωση συμμετοχής υποβάλλεται από 4 Σεπτεμβρίου 2017 έως και  1 Οκτωβρίου 2017.
Η δήλωση μπορεί να γίνει:
A) Με on-line εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Β) Με αποστολή της δήλωσης στον Ε.Ο.Σ. Λαμίας, Φαξ: 2231026786.
Γ) Για όσους διευκολύνονται στα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Λαμίας, Παπακυριαζή 4 (Δευτέρα και Τετάρτη 20:00-22:00)
Δ) Στο κατάστημα "Seas on Sport Club" Παπαθανασίου Παναγιώτης, Βύρωνος 37.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το αντίτιμο συμμετοχής στον αγώνα είναι 10 ευρώ.

ΤΡΟΠΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Α) Με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αρ. Λογαριασμού: 5151-001988-570
                                     IBAN: GR73 0172 1510 0051 5100 1988 570
                                     ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
Β) Στα γραφεία του συλλόγου Ε.Ο.Σ. Λαμίας Παπακυριαζή 4, κατά τις ημέρες και ώρες που προαναφέρθηκαν.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει μαζί με τη δήλωση συμμετοχής να σταλεί η απόδειξη κατάθεσης της τράπεζας στον Ε.Ο.Σ. Λαμίας Φαξ: 2231026786 ή e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας.

ΕΠΑΘΛΑ
- Σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικό μετάλλιο.
- Σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικό.
- Στους τρείς πρώτους άντρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες θα απονεμηθούν αντίστοιχα κύπελλα.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Κάθε συμμετέχων πρέπει να έχει εξεταστεί πρόσφατα από γιατρούς, να χαίρει άκρας υγείας και να είναι σε κατάσταση να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή του αγώνα. Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά προβλεπόμενα μέτρα προκειμένου ο διεξαχθεί ο αγώνας με ασφάλεια.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
- Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 08/10/2017 στο χωριό Άνω Παύλιανη του Ν. Φθιώτιδος.
- Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από την πλατεία του χωριού στις 10:00 π.μ.
- Η προσέλευση των αγωνιζομένων θα πρέπει να γίνει έως τις 09:00 π.μ. έτσι ώστε να δοθούν οι αριθμοί στους αθλητές.
- Στον αγώνα θα υπάρχουν τρείς σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού (αναλυτικότερα στην περιγραφή της διαδρομής).
- Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού είναι 4 ώρες.
- Στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να αναφέρονται ονοματεπώνυμο, ηλικία, φύλλο, τόπος διαμονής και τηλέφωνο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Ο αγώνας ξεκινά από την πλατεία του χωριού Άνω Παύλιανη που βρίσκεται σε υψόμετρο 1007μ. Η διαδρομή είναι κυκλική, διεξάγεται περιμετρικά του χωριού και το συνολικό μήκος της είναι 14900μ. Η συνολική θετική υψομετρική είναι 784μ. Αρχικά η διαδρομή κινείται μέσα στο χωριό και μετά από 881μ ανηφόρας βρισκόμαστε στα πάνω σπίτια του χωριού. Συνεχίζουμε δεξιά τραβερσάροντας τα πάνω σπίτια, σε δασικό δρόμο και μονοπάτι ελαφρά κατηφορικό και μετά από 387μ συναντάμε ασφαλτόδρομο. Τον ακολουθούμε για 347μ και συναντάμε δασικό δρόμο ανηφορικό τον οποίο ακολουθούμε για 685μ. Κατόπιν στρίβουμε δεξιά ακολουθώντας για 440μ δευτερεύοντα δασικό δρόμο και μονοπάτι (ίσιωμα και ελαφρά ανηφορικό) συνεχίζουμε σε μονοπάτι κατηφορικό (χορτολιβαδική έκταση - ελατόδασος) και μετά από 1691μ συναντάμε δευτερεύοντα δασικό δρόμο τον οποίο ακολουθούμε για 257μ. Στρίβουμε δεξιά όπου και συναντάμε τον πρώτο σταθμό ελέγχου και ανεφοδιασμού (απόσταση από την εκκίνηση 5531μ). Αφήνουμε τη ρεματιά και συνεχίζουμε ελαφρώς κατηφορικά για 536μ. Βρισκόμαστε στο χαμηλότερο υψομετρικό σημείο του αγώνα 749μ. Ακολουθούμε δευτερεύοντα δασικό δρόμο για πολύ λίγο και μπαίνουμε πάλι σε μονοπάτι, που μετά από 406μ (κυκλώνοντας μια μικρή φυσική λίμνη) μας οδηγεί στο Ρέμα της Παύλιανης. Από αυτό το σημείο η διαδρομή πλέον γίνεται ανηφορική και κινείται παράλληλα με τη ρεματιά περνώντας με γεφύρια δεξιά και αριστερά από αυτή. Η πυκνή βλάστηση, τα περάσματα από τα γεφύρια και οι μικροί καταρράκτες που συναντούμε κάνουν το τοπίο μαγευτικό. Μετά από διαδρομή 1830μ συναντάμε τον κεντρικό δρόμο τον οποίο διασχίζουμε κάθετα και αντικρίζουμε το δεύτερο σταθμό ελέγχου και ανεφοδιασμού (απόσταση από τον 1ο σταθμό 2772μ). Συνεχίζουμε την ανηφορική διαδρομή σε μονοπάτι δεξιά και αριστερά της ρεματιάς, στο ίδιο μαγευτικό τοπίο και μετά από 2615μ αφήνουμε αριστερά μας τη ρεματιά και κινούμαστε δεξιά. Στην αρχή για πολύ λιγο σε δευτερεύοντα δασικό δρόμο που μετατρέπεται σε μονοπάτι διασχίζοντας λιβάδια, φτάνουμε μετά από 760μ. στο μέγιστο υψόμετρο 1161μ. όπου συναντάμε τον  τρίτο σταθμό ελέγχου και ανεφοδιασμού (απόσταση από τον 2ο σταθμό 3375μ). Από το σημείο αυτό η διαδρομή γίνεται κατηφορική διασχίζοντας πότε δευτερεύοντα δασικό δρόμο και πότε μονοπάτι σε χορτολιβαδικές εκτάσεις και μετά από 2534μ. βρισκόμαστε στο πάνω μέρος του χωριού, ακολουθούμε τον κεντρικό δρόμο για 706μ. και τερματίζουμε στην πλατεία του χωριού (απόσταση τερματισμού από τον τρίτο σταθμό 3240μ.

171005 5os filokteios agonas dromou diadromi

ΣΗΜΑΝΣΗ
- Έχει γίνει με σταθερά σημάδια πάνω σε δένδρα και σε πάσσαλου όπου έχει κριθεί αναγκαία.
- Το χρώμα της σήμανσης είναι άσπρο-κόκκινο.
- Επίσης θα τοποθετηθούν κορδέλες άσπρου-κόκκινου χρώματος σε μεγάλη πυκνότητα σε όλο το μήκος της διαδρομής.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο blog του αγώνα ΦΙΛΟΚΤΗΤΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Ε.Ο.Σ. Λαμίας: τηλ. και φαξ 2231026786
Μπακλέζος Βασίλειος 6977233356 (Ε.Ο.Σ. Λαμίας)
Ζωγράφος Βαγγέλης 6974734689 (Πολιτιστικός Σύλλογος Παύλιανης)
Θα φροντίσουμε να υπάρξει συνεχής ενημέρωση με φωτογραφίες και χάρτες στην ηλεκτρονική σελίδα.
    
Ο Ε.Ο.Σ. Λαμίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παύλιανης σας καλούν να έλθετε και να συμμετάσχετε σε αυτή τη μαγευτική διαδρομή, στο πανέμορφο βουνό της Οίτης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

171005 filokteios agonas dromou

Ψυχαγωγία, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia

Latest Post Ψυχαγωγία