Πολιτιστικά & Events
Λαμία: Παιδική παράσταση "Αγησίλαγος" του Δημήτρη Μπασλάμ, Κυριακή 20 Μαϊου

Παιδική παράσταση "Αγησίλαγος" του Δημήτρη Μπασλάμ, Κυριακή 20 Μαϊου στις 18:00 στο θέατρο ΕΠΑΛ στη Λαμία.

Ιστορία

Ο Αγησίλαγος είναι ένας χαριτωμένος λαγός σεφ. Ζει στο σπίτι του στο δάσος μαγειρεύοντας ευφάνταστες συνταγές, με μεγάλη ποικιλία υλικών, όμως, μια μέρα ξυπνά με μαγουλάδες! Πανικόβλητος, αποδίδει την αιτία του προβλήματος στο φαγητό που τρώει. Ξεκινά λοιπόν, ένα περιπετειώδες ταξίδι αναζήτησης της μιας ιδανικής τροφής που θα τον γιατρέψει. Τρώγοντας, όμως, με μονομανία τα υλικά που νομίζει ως ιδανικά, αλλάζει χρώμα σύμφωνα με το χρώμα της τροφής που καταναλώνει κάθε φορά. Έτσι, συνεχίζει την αναζήτησή του πότε κόκκινος, πότε πράσινος και πότε κίτρινος. Ανταμώνει στο δάσος ένα δέντρο που μιλά, έναν παράξενο γιατρό πελεκάνο, έναν αχτένιστο ασβό με λουστρίνια, μια καμήλα με μπικίνια, έναν ιπποπόταμο σε δίαιτα… ιπτάμενα λεμονόψαρα κι ένα ερωτευμένο παπιγιόν, οι οποίοι ο καθένας με τη σειρά του, προσπαθούν να τον πείσουν ότι κάνει λάθος!

«Ο Αγησίλαγος» αναπτύσσεται γύρω από το θέμα της ισορροπημένης διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής, για το οποίο έχουν αναπτυχθεί ποικίλα εκπαιδευτικά ενδοσχολικά και εξωσχολικά προγράμματα. Η ιστορία, μέσα από  τις περιπέτειες του καλοφαγά μάγειρα λαγού, μας κάνει ένα ευχάριστο μάθημα διατροφής δίχως, όμως, διάθεση για διδακτισμό και ηθικολογία.

Παράσταση

Το παραμύθι αγκαλιάστηκε με πολλή αγάπη από παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και έχει εμπνεύσει θεατρολόγους και εκπαιδευτικό προσωπικό για τη μεταφορά του στη σκηνή αλλά και θεατρικό παιχνίδι. Η κούκλα και γενικότερα το κουκλοθέατρο ως μέσο αγωγής, αποτελεί μια πολύπλευρη εκφραστική δραστηριότητα καθώς βοηθάει το μικρό παιδί στη σωματική, ψυχοσυναισθηματική, αισθητική και κοινωνική του ανάπτυξη, στη γλωσσική καλλιέργεια και, κυρίως, στην ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Η κούκλα, το παραμύθι και οι λειτουργίες του θεάτρου συντελούν ώστε το παιδί να βιώνει τους χώρους του φανταστικού, του συμβολικού και του πραγματικού. Μέσα από τις ιστορίες των ηρώων δίνεται η δυνατότητα στο παιδί να ταυτιστεί με την κούκλα, να βιώσει καταστάσεις, γεγονότα, συναισθήματα, να μπει σε ένα κόσμο μαγικό και φανταστικό, να νιώσει ανακούφιση και αισιοδοξία, να επικοινωνήσει με την κούκλα και
βεβαίως να ψυχαγωγηθεί.

Ταυτότητα

Κείμενο –Σκηνοθεσία:
Δημήτρης Μπασλάμ.
Χορογραφίες: Δημήτρης Σωτηρίου.
Κούκλες – Σκηνικά:
Δήμητρα Γιοβάνη.
Μουσική: Δημήτρης Μπασλάμ.
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αθηνά Μπανάβα.
Κοστούμια: Νίκος Δάλλας
Ερμηνεία – Εμψύχωση: Βασίλης Λιάκος, Μαριέττα Σπηλιοπούλου, Χρήστος Χριστόπουλος
Μουσικοί: Γιάννης Παπαγεωργίου (ακουστική κιθάρα, λαούτο, τραγούδι)
Λουίζα Σοφιανοπούλου (toy πιάνο, synthesizer, αυτοσχέδια, κρουστά, τραγούδι)

180508 parastasi agisilaos lamia

Ψυχαγωγία, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia

Latest Post Ψυχαγωγία