Πολιτιστικά & Events


Το κλασικό παραμύθι του Σαρλ Περώ, “ Σταχτοπούτα”, παρουσιάζει φέτος η Σχολή Σύγχρονου και Κλασικού Χορού Janet, των Σχολών Κέφος, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, στις 9:15 το βράδυ, στη ΄Β Σκηνή ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης Λαμίας.

Μέσα από τη σαγηνευτική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ, οι μαθητές της Σχολής, θα μεταφέρουν το κοινό, στην ονειρική ατμόσφαιρα του αγαπημένου παραμυθιού των παιδικών μας χρόνων, που συγκινεί πάνω από δύο αιώνες στην όπερα, το θέατρο και τον κινηματογράφο.

“Το κλασικό μπαλέτο και το παραμύθι είναι δρόμοι παράλληλοι: έχουν και τα δύο διαχρονική πορεία, αναμφισβήτητη αξία και μεγάλη απήχηση” σημειώνει η χορογράφος και δασκάλα της παράστασης Εύη Τσιλικίρογλου. “ Με αφετηρία τη μαγική ιστορία της Σταχτοπούτας, προσπαθήσαμε να διδάξουμε και να μεταφέρουμε στα παιδιά τη μαγεία της ολοκληρωμένης τέχνης του μπαλέτου, δηλ. τη μουσική, την κίνηση ,το ρυθμό, και τη μιμητική ως μέσο έκφρασης του σώματος και της ψυχής. Γι αυτό άλλωστε το κλασικό μπαλέτο θεωρείται από τις υψηλόβαθμες τέχνες”.

180610 staxtopoyta patastasi lamia kefos sxoles

180610 staxtopoyta patastasi lamia kefos sxoles janet

Τη «Σταχτοπούτα» έγραψε ο διάσημος Γάλλος παραμυθάς Σαρλ Περώ (1628 – 1703), που το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το πέρασε περιδιαβαίνοντας πόλεις και χωριά ακούγοντας λαϊκές ιστορίες. Αυτή η περιπλάνηση κληροδότησε στις επόμενες γενιές μια πληθώρα αγαπημένων παραμυθιών, ανάμεσα τους, « Η ωραία Κοιμωμένη», « Η κοκκινοσκουφίτσα», « ο Παπουτσωμένος Γάτος» κ.α.
Την αυλαία της βραδιάς θα ανοίξει το εφηβικό τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου της Σχολής.

Στο ρόλο του Πρίγκιπα ο χορευτής Γιάννης Φιλίππου. Την επιμέλεια της σκηνοθεσίας υπογράφει ο Παναγιώτης Αδάμ και την επιμέλεια μακιγιάζ η Ιωάννα Αλαφροπάτη

180617 i staxtopouta sxoli mpaletou janet afisa

Ψυχαγωγία, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia

Latest Post Ψυχαγωγία