Πολιτιστικά & Events

Οι εκδηλώσεις μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου, ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, σύμφωνα με το αρ.42195/10-082018 έγγραφο τουΥπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας θα λάβουν χώρα στην έδρα της Περιφέρειας ΣτερεάςΕλλάδας οι παρακάτω εκδηλώσεις: Α.Σημαιοστολισμός-φωταγώγηση α) Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημόσιων Καταστημάτων, ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού Καταστήματος, των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 16ης Σεπτεμβρίου 2018. β) Ώρα 08.00΄:Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και απόδοση τιμών από τιμητικό άγημα του Στρατού και τη Φιλαρμονική τουΔήμου Λαμιέων. γ)Ώρα17.30΄: Υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα δ) Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 17ης Σεπτεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης. Β.Επιμνημόσυνη Δέηση Ωρα: 09.45 π.μ. - Πέρας προσέλευσηςεπισήμων ΄Ωρα:10.10΄π.μ. - Τέλεση Μνημοσύνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Θα ακολουθήσει εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από τον κ.Παναγιώτη Σωτηρίου, Μ.Δ.Ε.Ιστορίας. Γ.Κατάθεση στεφάνων. Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό , κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα, θα μεταβούν σε επίσημη πομπή στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου, στην ομώνυμη πλατεία, όπου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του ΄Ηρωα από τους κ.κ. :-Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης - Εκπρόσωποτης Βουλής των Ελλήνων - Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας - Ανώτερο Διοικητή Φρουράς - Δήμαρχο Λαμιέων - Πρόεδρο Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας «ΟΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Σμύρνης» - Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μαγνησίας - Πρόεδρο της Ένωσης Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδας - Πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου . Στις εορταστικές εκδηλώσειςπαρακαλούντα ινα παρευρεθούν: - Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ.Νικόλαος - Ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης - Ο Εκπρόσωποςτης Βουλής των Ελλήνων - Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας - Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας - Οι Βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας - Η Πρόεδρος του Εφετείου Λαμίας και ο Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας - Η Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας- Η Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λαμίας- Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Λαμίας - Οι Δήμαρχοι του Νομού Φθιώτιδας - Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας- Ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας - ΠρώηνΥπουργοί Πολιτικών καιΥπηρεσιακών Κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών Περιόδων - Οι Πρόεδροι των Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα τη Λαμία - Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. ΣτερεάςΕλλάδας - Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας - Οι Αντιπεριφερειάρχες ΣτερεάςΕλλάδας - Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων - Ο Πρόεδροςτης ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας -Ο Επίτροπος ΕλεγκτικούΣυνεδρίου - ΟιΑντιδήμαρχοι Λαμιέων- Ταμέλητου Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Ε. Φθιώτιδας  Ταμέλητου Δημοτικού ΣυμβουλίουΔήμου Λαμιέων -ΠρώηνΒουλευτές - ΟιΠρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ. - Ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας - Ο Διοικητής ΠυροσβεστικώνΥπηρεσιώντου Ν.Φθιώτιδας - Οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος σε ενεργό υπηρεσία και Απόστρατοι με στολή, κατά την ιεραρχική τάξη. - Η Υποδιοικήτρια της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας–Στερεάς Ελλάδας - Ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης ΣτερεάςΕλλάδας- Ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας ΕκπαίδευσηςΦθιώτιδας - Ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας -ΟιΠρόεδροι ΕπιστημονικώνΟργανώσεων - Οι Πρόεδροι Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών - Οι Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων- Οι Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Οι Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού - Οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων -Οι Πρόεδροι ΕπαγγελματικώνΟργανώσεων - Οι Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων - Οι Πρόεδροι ΕνώσεωνΓεωργικώνΣυνεταιρισμών - ΟιΠρόεδροι άλλωνΣωματείωνκαι Συλλόγων - Οι Προϊστάμενοι ΔημοσίωνΥπηρεσιών- ΣχολικοίΣύμβουλοι ΟιΠροϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ– Οργανισμών– Τραπεζών - ΟιΕκπρόσωποιτου Τύπου - Ο Λαόςτης Φθιώτιδας

Ψυχαγωγία, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia

Latest Post Ψυχαγωγία