Ταξίδια - Travel

Όταν επισκέπτεται κάποιος την Ευρώπη τείνει να οραματίζεται αυτόματα πόλεις, όπως το Παρίσι, τη Ρώμη και το Λονδίνο, τα μουσεία, τη νυχτερινή ζωή, τα ιστορικά μνημεία και τα κάστρα.

Όμως, η Ευρώπη διαθέτει και μια πληθώρα όμορφων εθνικών πάρκων, που ίσως δεν είναι τόσο γνωστά όσο τα μνημεία κατατεθέν των ευρωπαϊκών πόλεων. Δείτε ποια είναι τα καλύτερα εξ αυτών σύμφωνα με τον ιστότοπο tripstodiscover.com. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ένας ελληνικός εθνικός δρυμός.

5. Εθνικός Δρυμός Ολύμπου, Ελλάδα

Αυτό το πάρκο 92 τετραγωνικών μιλίων φιλοξενεί μία από τις διασημότερες οροσειρές στον κόσμο – τις 52 κορυφές του Ολύμπου που πιστεύεται πως ήταν η κατοικία των 12 θεών από τους κατοίκους της κλασικής Ελλάδας. Είναι η πρώτη περιοχή, για την οποία εφαρμόστηκε πριν από 50 χρόνια ειδικό καθεστώς προστασίας στη χώρα μας με την κήρυξή του ως Εθνικού Δρυμού το 1938. Η σημασία του Δρυμού έχει αναγνωριστεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και παγκόσμια. Το 1981 η UNESCO ανακήρυξε τον Όλυμπο «Απόθεμα της Βιόσφαιρας». Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα έχει συμπεριλάβει τον Όλυμπο στις «Σημαντικές για την Ορνιθοπανίδα Περιοχές της Ευρωπαϊκής Κοινότητας».
Πηγή: Ellines

Ψυχαγωγία, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia

Latest Post Ψυχαγωγία