Ταξίδια - Travel

Ένας επίγειος παράδεισος στη βόρεια Ελλάδα - Δείτε τις φωτογραφίες

Ολόκληρη η Χαλκιδική αποτελεί φημισμένο και ανεπτυγμένο τουριστικά καλοκαιρινό προορισμό συνδυάζοντας το πράσινο με τις καθαρές και κρυστάλλινες παραλίες της.Ένα από τα πιο γνωστά και φημισμένα σημεία της Χαλκιδικής είναι η ακτή της Κασσάνδρας.

Το πιο δυτικό πόδι της Χαλκιδικής είναι και το πιο αναπτυγμένο τουριστικά, έχουν δημιουργηθεί δεκάδες ξενοδοχειακά συγκροτήματα και ενώ έντονη είναι και η νυχτερινή ζωή για τους νέους. Εκτός όμως από την τουριστική ανάπτυξη σε επίπεδο υποδομών, η περιοχή έχει και πολλές φυσικές ομορφιές όπως εκπληκτικές παραλίες και υδροβιότοπους προστατευόμενους από το ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000.Κατά μήκος της ακτής της Κασσάνδρας εκτείνονται πανέμορφες παραλίες και τουριστικά θέρετρα, όπως είναι η Καλλιθέα, το Πολύχρονο, η Χανιώτη, ενώ στο νότιο άκρο θα βρείτε τα ιαματικά λουτρά της Αγίας Παρασκευής.

Κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά και κατάλευκες αμμουδιές είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της ακτής της Κασσάνδρας αλλά και ολόκληρης της Χαλκιδικής. Από τις πιο δημοφιλείς παραλίες για το νεαρό κόσμο είναι η Καλλιθέα. Κατάλευκη άμμος, κρυστάλλινα νερά και beach bars στη σειρά μαζί με έναν πευκόφυτο βράχο συνθέτουν το σκηνικό και έχουν μετατρέψει το σημείο σε πόλο έλξης.Άφυτος και Νέα Φώκαια αποτελούν επίσης μια ιδανική επιλογή. Για πιο ήσυχες καταστάσεις μπορεί να επιλέξει κανείς την Κρυοπηγή στην οποία φτάνουν συνήθως οικογένειες.Αυτά που κάνουν την Κασσάνδρα να ξεχωρίζει δεν είναι μόνο οι χρυσαφένιες αμμουδιές της και οι γραφικοί κολπίσκοι της αλλά επίσης τα αριστοκρατικά αρχοντικά σπίτια της, τα περίτεχνα χειροποίητα υφαντά, η ξεχωριστή τοπική κουζίνα και το κρασί της, οι αρχαίοι θρύλοι και οι γιορτές που συνθέτουν την 2.500 ετών ιστορία της. Όποιος επιλέξει την ακτή της Κασσάνδρας για διακοπές σίγουρα θα βρει αυτό που του ταιριάζει και θα περάσει μερικές μέρες χαλάρωσης αλλά και διασκέδασης που θα του μείνουν αξέχαστες.

Πηγή: NewsBeast

Ψυχαγωγία, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia

Latest Post Ψυχαγωγία