Ταξίδια - Travel

Την πόλη Jingzhou της Κίνας επιβλέπει εδώ και λίγες ημέρες με το αυστηρό βλέμμα του και το μεγαλοπρεπές ανάστημά του ο θρυλικός πολεμιστής Guan Yu. Τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού έγιναν πριν λίγες μέρες και αναμφίβολα αιχμαλωτίζει το βλέμμα με το τεράστιο μέγεθός του- στέκεται σε ύψος 58 μέτρων - ενώ έχει βάρος που ξεπερνά τους 1320 τόνους. Το γλυπτό αναπαριστά τον Guan Yu, εξέχουσα ιστορική φυσιογνωμία της κινεζικής ιστορίας που ξεχώρισε την περίοδο των Τριών Βασιλείων. Αργότερα η κινεζική κουλτούρα τον θεοποίησε και συχνά αναφέρεται ως  Guan Gong ή Guan Di και συμβολίζει την αδελφοσύνη, την αφοσίωση και την ακεραιότητα.

Το άγαλμα σχεδίασε ο Ηan Meilin που υπέγραψε και το σχεδιασμό των μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 που έγιναν στο Πεκίνο. Το γλυπτό στέκεται πάνω σε μεταλλικό βάθρο ύψους δέκα μέτρων που μοιάζει μα πολεμικό πλοίο.

Μέσα του οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε μουσείο. Στο δεξί του χέρι ο Guan Yu κρατά το περιβόητο «όπλο» του που μοιάζει με τσεκούρι και δόρυ και έχει βάρος 136 τόνων. Για την ολοκλήρωση του γλυπτού χρησιμοποιήθηκαν ακόμα 4000 λωρίδες μπρούτζου ενώ το μεγαλειώδες γλυπτό Guan Yu, αποτελεί το «πετράδι του στέμματος» του ομώνυμου πάρκου.

Πηγή: NewBeast

Ψυχαγωγία, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia

Latest Post Ψυχαγωγία