Ταξίδια - Travel

Μια άλλη, ήσυχη και μαγευτική Μύκονος, ένα βράδυ του Οκτώβρη (Pics). Η Μύκονος έχει συνδεθεί με τα ξέφρενα πάρτι, τα ξενύχτια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τους τουρίστες από όλο τον πλανήτη και τα πρόσωπα του τζετ σετ, του Χόλιγουντ και της "υψηλής κοινωνίας" που προτιμούν το νησί για την αναψυχή τους.

Το όμορφο κυκλαδονήσι όμως αναδεικνύει ακόμα καλύτερα τη γοητεία του όταν τα φώτα χαμηλώνουν μαζί με τα ντεσιμπέλ, αμέσως μετά το πέρας της αιχμής της τουριστικής περιόδου, που κορυφώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Οι "ενδιάμεσοι" μήνες είναι διαφορετικοί στη Μύκονο. Η χώρα μοιάζει με άδειο, ήρεμο σκηνικό ταινίας, σαν να περιμένει τον σκηνοθέτη με τους ηθοποιούς του και την ομάδα τους να ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Οι επισκέπτες και οι τουρίστες το χειμώνα έρχονται στο νησί για να ανακαλύψουν ένα παραδοσιακό νησιώτικο τρόπο ζωής.

Εκτός από συνήθεις τουρίστες, το φθινόπωρο θα βρείτε στη Μύκονο διάφορους πεζοπόρους, συγγραφείς, αλλά και ποδηλάτες. Μπορείτε να επισκεφθείτε ακόμα την όμορφη Δήλο, να κάνετε πεζοπορία μέσα από τα απομονωμένα βουνά, να περπατήσετε με τα πόδια σε απομονωμένες  παραλίες, να εξερευνήσετε την άλλη πλευρά της ζωής του νησιού με τα μοναστήρια, την ιππασία ή να συμμετέχετε σε τοπικές εκδηλώσεις ή συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν οι φιλικοί πάντα Μυκονιάτες.

Το κλίμα της Μυκόνου είναι μεσογειακό και ήπιο. Το φθινόπωρο ο ουρανός είναι σχεδόν πάντα μπλε και ηλιόλουστος, ενώ η θερμοκρασία πέφτει πολύ αργά. Υπάρχουν πολλές όμορφες ημέρες για την παραλία και το κολύμπι μερικές φορές μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου. Οι πραγματικοί χειμερινοί μήνες είναι επίσης ήπιοι, καθώς ακόμα και τον Ιανουάριο η θερμοκρασία δεν πέφτει ποτέ πολύ χαμηλά.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι ενδεικτικές της φθινοπωρινής, νυχτερινής χώρας της Μυκόνου.

Πηγή: News247

Ψυχαγωγία, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia

Latest Post Ψυχαγωγία