Μία καταπληκτική συνταγή που αξίζει να δοκιμάστε…
Υλικά
- 200 γραμμάρια. Βιτάμ
- 7 αυγά
- 270 γραμμάρια ζάχαρη
- 25 γραμμάρια κακάο
- 120 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένηΓλάσο
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 250γραμαρια σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε ένα Μπεν μαρί λιώνουμε τη κουβερτούρα με το βούτυρο.
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα λίγη λίγη ανακατεύοντας στη χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοσκινιζμενο αλεύρι και το κακάο, σιγά σιγά με απαλές κινήσεις προσέχοντας μη φύγει ο αέρας. Το παραπάνω μείγμα το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Μόλις η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη ετοιμάζουμε τη Γκανάς βάζοντας την σοκολάτα γάλακτος με τη κρέμα γάλακτος σε ένα Μπεν μαρί μέχρι να ενωθούν και περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με το γλάσο.