Ένα όχι και τόσο φημισμένο γλυκό αφού γίνεται με ώριμα και όχι με τα κλασικά πράσινα άγουρα σύκα...
Υλικά
- 1 κιλό πλυμένα σύκα
- ½ κιλό ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα σύκα μας και τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό πάνω στα σύκα μας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για δυο ώρες περίπου. Όταν χρειάζεται προσθέτουμε νερό μέχρι που τα σύκα μας θα έχουν πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα όπως το χρώμα της καραμέλας. Μόλις τα σύκα έχουν πάρει το καφετί απαλό χρώμα αφήνουμε να δέσει το σιρόπι και προσθέτουμε το χυμό από το λεμονί και το βγάζουμε από τη φωτιά. Το γλυκό μας είναι έτοιμο. το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το αποθηκεύουμε στα βαζάκια μας.