Συνταγές Μαγειρικής

150216-toursi-syntagi

Η λέξη τουρσί είναι Περσικής προέλευσης και σημαίνει ξινό. Στην Ελλάδα καταναλώνουμε το τουρσί την Καθαρά Δευτέρα και την Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Στην ουσία το τουρσί είναι τα λαχανικά διατηρημένα σε άλμη. Ένα σπιτικό τουρσί υπερτερεί σε γεύση και είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουμε. Χρησιμοποιούμε λαχανικά και μπαχαρικά της προτίμησής μας, και τα διατηρούμε μέσα σε γυάλινα βάζα.

Πάμε όμως να δούμε πώς γίνεται:

Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό, αλάτι και ξίδι και τα βράζουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα μαζί με ελαιόλαδο και άσπρο ξύδι και τα σφραγίζουμε πολύ καλά. Τα αφήνουμε για 15 μέρες  σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον και είναι έτοιμα να καταναλωθούν.

Πολύ νόστιμα τουρσιά γίνονται τα αγγουράκια, το κουνουπίδι, το λάχανο, η κάππαρη, τα καρότα, η σελινόριζα, οι γλυκές πιπεριές ή οι μικρές καυτερές, τα κρεμμυδάκια, τα ρεπάνια, τα ντοματάκια, το μελιτζανάκι.

Φαγητό, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia 160403

Latest Post Φαγητό