Ο τοματοπολτός που σας περισσεύει από την συνταγή σας διατηρείτε φρέσκος αν μέσα στη κονσέρβα τον καλύψετε με λίγο ελαιόλαδο. Αν πάλι δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσετε σύντομα τοποθετήστε τον υπόλοιπο που σας περισσεύει σε σακουλάκι και βάλτε τον στη κατάψυξη. Έτσι όταν θα τον ξαναχρωματιζόσαστε θα άπατε από το σακουλάκι τη ποσότητα που σας χρειάζεται και θα τον φιλάτε και πάλι στην κατάψυξη. Έτσι θα έχετε πάντα τοματοπολτό.
Αν φτιάχνετε συχνά κέικ ή πίτες θα ήταν πολύ χρήσιμο να έχετε σε μια αλατιέρα αλεύρι για να μπορείτε εύκολα να αλευρώνετε τα ταψιά σας.
Οταν φτιάχνεται οποιαδήποτε συνταγή με αυγά , για να μην σας γλιστρήσουν και πέσουν από το πάγκο να τα τοποθετείτε μέσα στην ειδική χάρτινη συσκευασία τους, μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.
Για να έχετε έτοιμους δικούς σας κύβους κοτόπουλου, κρέατος ή λαχανικών είναι πολύ εύκολο. Βράστε τα λαχανικά το κρέας η το κοτόπουλο και όταν πήξει λίγο ο ζουμός τοποθετείστε τα σε θήκες για παγάκια. Έτσι θα έχετε τους δικούς σας κύβους...
Η λεμονιά σας έχει τόσα πολλά λεμονιά που είναι κρίμα να χαλάσουν αφοί δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Μην ανησυχείτε υπάρχει τρόπος να αποθηκεύσετε το χυμό τους για να έχετε φρέσκο χυμό όλη τη χρονιά. Μαζέψτε τα λεμόνια που δεν χρειάζεστε στύψτε τα στον λεμονοστύφτη και αποθηκεύστε τα σε θήκες για παγάκια. Όταν θα χρειάζεστε λεμόνι θα βγάζετε τα παγάκια στη ποσότητα που είναι απαραίτητη και θα τα ξανά φιλάτε στην κατάψυξη. Και δεν τελειώσαμε... μπορείτε να ξύσετε τις φλούδες από τα λεμόνια που στύψατε και να αποθηκεύσετε το ξύσμα στην κατάψυξη. Θα σας χρησιμέψει για να αρωματίσετε σαλάτες κέικ ή ακόμα και πίτες που θα φτιάξετε.
Αν θέλετε να αποφύγει την κρούστα ο πουρές αφού δεν πρόκειται να τον σερβίρετε αμέσως αρκεί να καλύψετε τη επιφάνεια του με λίγο γάλα. Όταν έρθει η ώρα να τον σερβίρετε ανακατέψτε πολύ καλά και ο πουρές σας θα είναι απαλός όπως την ώρα που τον φτιάξατε.