Υλικά
1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
1 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια baking powder
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
1 αυγό
2 κουταλάκια βανίλια
1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
για την επικάλυψη
60 γρ άχνη
50 γρ τυρί mascarpone σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ σοκολάτα λιωμένη
2 κουταλιές γάλα ζεστό
1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
2 κουταλιές βούτυρο μαλακό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε τον καφέ. Αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αυγό, τη βανίλια και το γάλα με τον καφέ. Τα χτυπάμε με το μίξερ για 1-2 λεπτά, ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτα και ανακατεύoυμε.
Ρίχνουμε το μείγμα σε τετράγωνο ταψί 25εκ περίπου που έχουμε καλύψει με αλουμινόχαρτο και το έχουμε βουτυρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 40 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για να φτιάξουμε την επικάλυψη, διαλύουμε τον καφέ στο γάλα. Χτυπάμε το τυρί με το βούτυρο. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε και το γάλα με τον καφέ και τη σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Σηκώνουμε το αλουμινόχαρτο από το ταψί και βγάζουμε το κέικ. Απλώνουμε την επικάλυψη, κόβουμε σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή: NewPost