Yλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι
- 2 κρεμμύδια
- 3 καρότα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 3 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτό
- 1 ξύλο κανέλας
- 3 γαρύφαλλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
- 3 μπαχάρια
Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε το κρέας στο μέγεθος που θέλουμε και το σουρώνουμε. Βάζουμε ελαιόλαδο στη κατσαρόλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μέσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα καρότα ,το σκόρδο ,τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας.
Τα τσιγαρίζουμε και ρίχνουμε και το κρέας γυρίζοντας στο κι από τις δύο μεριές. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε το ξύλο κανέλας, τα μπαχάρια και τα γαρύφαλλα .
Συμπληρώνουμε με νερό ώσπου να καλυφτεί το κρέας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου ή ώσπου μαλακώσει το κρέας. Συμπληρώνουμε με νερό κάπου κάπου για να μην κολλήσει μέχρι να βράσει εντελώς το κρέας μας.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι για 10 λεπτά περίπου και στραγγίζουμε.
Το ζεματάμε με λίγο ελαιόλαδο. Το ρίχνουμε στη κατσαρόλα που είναι έτοιμο το κρέας προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Καλή όρεξη!!!