Ψυχολογία

Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που σκέφτονται ακατάπαυστα και ανησυχούν για όλους και για όλα σαν η επιβίωση του πλανήτη να βρίσκεται στα χέρια σας; Αν είστε γονιός, πιθανότατα ναι, είστε «απ’ αυτούς». Η επιστήμη έχει για ‘σας καλά νέα: μπορεί να βασανίζεστε και να βασανίζετε αυτούς που αγαπάτε με το άγχος, την υπέρ-ανάλυση και τη διαρκή ανησυχία σας, αλλά όλα αυτά μπορεί να σημαίνουν ότι είστε δημιουργικοί και ιδιοφυείς.

Ερευνητές του King’s College στο Λονδίνο συνέδεσαν σε πρόσφατη μελέτη τους το άγχος με την ισχυρή φαντασία. Σύμφωνα με το Dr. Adam Perkins, Νευροβιολόγο που ειδικεύεται σε θέματα προσωπικότητας «Για συγκεκριμένους νευρολογικούς λόγους, όσοι είναι ιδιαίτερα “νευρωτικοί” έχουν και ιδιαίτερα αυξημένη φαντασία, η οποία μπορεί να λειτουργήσει σαν γεννήτρια αρνητισμού.»

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, η ανησυχία είναι η μητέρα των ανακαλύψεων και των εφευρέσεων. Η ζωηρή φαντασία έχει προικίσει την ανθρωπότητα με πολλά οφέλη. Ο Νευροβιολόγος επισημαίνει σχετικά: «Οι πολύ ευδιάθετοι άνθρωποι εξ ορισμού δεν σκέφτονται τόσο τα προβλήματα και έτσι μειονεκτούν στην επίλυσή τους συγκριτικά με έναν άνθρωπο ανήσυχο και αγχώδη.»

Επομένως, αν πελαγώνετε, αγχώνεστε, δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε τα βράδια και, γενικώς, η ζωή σας είναι μια ατέλειωτη περίοδος ανησυχίας τότε ίσως είστε λίγο πιο δημιουργικοί και ευφυείς απ’ τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Το ποιος περνάει καλύτερα, είναι άλλο ζήτημα…
Πηγή: Mama365

Οικογένεια, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia

Latest Post Οικογένεια