Αν τα παιδιά γκρινιάζουν γιατί δεν θέλουν πια να τρώνε δημητριακά ή τοστ για πρωινό ή πολύ απλά γιατί δεν θέλουν να τρώνε καθόλου, ευκαιρία να τα δελεάσετε με κάτι... διαφορετικό! Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα άλειμμα με μπανάνα, φυστικοβούτυρο και κανέλα, που θα τα ενθουσιάσει γευστικά, χωρίς την προσθήκη ζάχαρης και ανθυγιεινών συντηρητικών. Και όλα αυτά, μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστα υλικά!
Υλικά
3 ὠριμες μπανάνες
6 κουταλάκια του γλυκού (γεμάτα) φυστικοβούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Χυμός από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Αρχικά, ξεφλουδίζετε και κόβετε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια. Έπειτα, τις βάζετε τις στο μούλτι και προσθέτετε τον χυμό από ένα λεμόνι, που θα βοηθήσει το άλειμμα να διατηρηθεί στο ψυγείο για περισσότερες μέρες και να μην μαυρίσει.
Μετά, ρίχνετε την κανέλα μαζί με τρία κουταλάκια του γλυκού φυστικοβούτυρο και πολτοποιείτε.
Έπειτα, με μια σπάτουλα σιλικόνης, μεταφέρετε το μείγμα σε ενα ξεχωριστό μπολ.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το υπόλοιπο φυστικοβούτυρο ανακατεύοντας καλά, μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Αν οι μπανάνες είναι πολύ ώριμες, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο φυστικοβούτυρο για να πάρει το μίγμα την σωστή υφή μιας «αλοιφής»!
Τέλος, το τοποθετείτε σε ένα βάζο και το διατηρείτε το στο ψυγείο έως και 5 μέρες!
Μπορείτε να το βάλετε στα σάντουιτς των παιδιών ή να το χρησιμοποιήσετε για επικάλυψη cupcakes και άλλων σπιτικών cake- ιδανικά με γεύση μπανάνα.
Πηγή: Mama365