Υλικά
- 6 ρόδια καθαρισμένα χρειαζόμαστε τα σποράκια
- 600 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 λίτρο κονιάκ
- 1 λίτρο τσίπουρο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 3 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ρόδια και βάζουμε τα σποράκια σε ένα γυάλινο μπουκάλι μαζί με την ζάχαρη ,το κονιάκ, τα ξυλάκια κανέλας, τα γαρύφαλλα και το τσίπουρο. Κλείνουμε καλά το μπουκάλι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις .Έπειτα το τοποθετούμε στον ήλιο και κάθε μέρα για 1 μήνα επαναλαμβάνουμε το απαλό ανακάτεμα για να λιώσει η ζάχαρη που έχουμε βάλει. Μόλις περάσει ένας μήνας σουρώνουμε το λικέρ μας και το τοποθετούμε σε μπουκάλια.