Φτιάξτε μόνοι σας ένα πολύ νόστιμο γλυκό του κουταλιού, που όμως παρεξηγημένο για την ξινή του γεύση…
Υλικά
- 2 κιλά νεράντζια
- 6 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- χυμό και φλούδα ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα νεράντζια μας.
Ξύνουμε στον ψιλό τρίφτη, πολύ προσεκτικά την πορτοκαλί φλούδα γιατί είναι αυτή που πικρίζει.
Έπειτα κόβουμε το νεράντζι με τον ίδιο τρόπο που καθαρίζουμε το πορτοκάλι. Κρατάμε τα κομμάτια της φλούδας και πετούμε το περιεχόμενο από το νεράντζι. Τυλίγουμε τα κομμάτια σε μικρά ρολά και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα ή περνάμε σπάγκο. Όταν τελειώσουμε με όλα τα νεράντζια την διαδικασία αυτή τα βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη με νερό ώστε να σκεπάζονται όλα και τα αφήνουμε μία μέρα την επόμενη χύνουμε αυτό το νερό και βάζουμε καθαρό και τα αφήνουμε άλλη μία μέρα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αυτή άλλη μία φορά (συνολικά τρεις φορές). Αφού κάνουμε και την τελευταία αλλαγή τα νεράντζια μας είναι έτοιμα για βράσιμο. Το επόμενο βήμα είναι να στραγγίσουμε τα νεράντζια μας και να τα βάλουμε σε κατσαρόλα μαζί με το σιρόπι (τη ζάχαρη και το νερό) έως να δέσει καλά το γλυκό.