Συνταγές για Ποτά & Ροφήματα

150223-liker-armparoriza-kefalonia-synatgi

Υλικά

  • 1.5 λίτρο Ρομπόλα( ή το κρασί της αρεσκείας σας)
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 40 φύλλα αρμπαρόριζας
  • 2 ξυλάκαι κανέλας


Εκτέλεση

Πρώτα πρέπει να  πλύνετε καλά τα φύλλα της αρμπαρόριζας και να τα τοποθετήσετε μέσα  σε γυάλινο μπουκάλι μαζί με τη ζάχαρη, το κρασί και τα ξυλάκια κανέλας. Κλείνουμε καλά το μπουκάλι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Έπειτα το τοποθετούμε στον ήλιο και κάθε μέρα για 1 μήνα επαναλαμβάνουμε το απαλό ανακάτεμα για να λιώσει η ζάχαρη που έχουμε βάλει. Μόλις περάσει ένας μήνας σουρώνουμε το λικέρ μας και το τοποθετούμε σε μπουκάλια. Το σερβίρουμε παγωμένο.

Φαγητό, Δείτε Ακόμα...

Latest Post Φαγητό