Υλικά
1 κιλό σκληρό αλεύρι σταρένιο (σκληρό
2 κύβοι νωπή μαγιά 50 γρ.
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2½ ποτήρια χλιαρό νερό (περίπου)
Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πρώτα διαλύουμε τη μαγιά σε ένα μπολ με λίγο ζάχαρη και λίγο χλιαρό νερό το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να βγάλει αφρούς στην επιφάνεια. Όταν φτάσει σε αυτό το σημείο σημαίνει ότι η μαγιά μας είναι έτοιμη. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στην έτοιμη μαγιά μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό ανακατεύοντας και ζυμώνοντας μέχρι που η ζύμη μας θα είναι εύπλαστη και δεν θα κολλάει στα χέρια. Έπειτα λαδώνουμε ένα μπολ, φτιάχνουμε τη ζύμη μας σαν μία μπάλα και τη τοποθετούμε μέσα στο μπολ την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου. Μετά τη χωρίζουμε σε καρβέλια, βάζουμε σουσάμι αν θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί πασπαλισμένο με αλεύρι τα σκεπάζουμε με ζεστή πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ( περίπου 1,30 ώρα). Τα ψήνουμε στους 200οC για 40 λεπτά περίπου.