Συνταγές Μαγειρικής

Ένας απλός τρόπος να αξιοποιήσεις τα περισσευούμενα ξινόμηλα! Θέλεις να φτιάξεις μηλόξυδο… παραγωγής σου; Πολύ εύκολο και μάλιστα αξιοποιώντας τα πράσινα μήλα που δεν είναι πια τόσο φρέσκα!

Πλύνε καλά 3-4 μήλα, χάραξε τα σε 8 μέρη σε όη την επιφάνεια και τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ και γέμισέ το με 1.5 λίτρο νερό, ώσπου να σκεπαστούν καλά. Στη συνέχεια πρόσθεσε 1 κ.σ. ζάχαρη και 1 σφηνάκι μπράντι. Κλείσε το μπολ καλά με ένα τουλουπάνι ή με γάζες και άφησέ το σε μέρος που το βλέπει ο ήλιος αλλά είναι προστατευμένο από τη βροχή, για 2 μήνες. Όταν περάσει αυτό το διάστημα, στράγγιξέ το και τοποθέτησέ το σε γυάλινα μπουκάλια. Φύλαξε σε σκιερό μέρος.

Είναι από τα πιο νόστιμα ξύδια που έχεις δοκιμάσει και ταιριάζει τέλεια στις σαλάτες σου!
Πηγή: Official

Φαγητό, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia 160403

Latest Post Φαγητό